Fibromialgie

Dureri în mușchii ei nu s-ar opri. După accidentul de mașină, mi se părea că totul merge în jos. Mai întâi și-a pierdut slujba, apoi prietenul ei. Dormi prea mai vine și dacă o face, durere și senzație de constricție în umeri și gât-o trezesc. După nenumărate vizite la o multitudine de specialiști, în cele din urmă ea a primit un diagnostic. Ea a crezut că ea a fost de gând nebun, dar reumatolog a spus că a avut fibromialgie. Afla despre această boală misterioasă, semne și simptome, cele mai noi teorii cu privire la cauza, și unele opțiuni de tratament în acest articol. Pentru o privire în profunzime, la dieta si suplimente care pot beneficia de fibromialgie se vedea articolul “Strategii Nutriționale Pentru Fibromialgie.”

Complicat Sindrom

Fibromialgia (FM) înseamnă literal durere în țesut conjunctiv fibros care înconjoară articulațiile, de obicei de la mușchi și tendoane care se atașează mușchii până la os. Nu este o boală, ci un sindrom, care este o colecție de semne și simptome care apar împreună. Este o formă de țesut moale reumatism. Colegiul American de Reumatologie definește FM la fel de răspândită durere prezentă pentru cel puțin trei luni, în asociere cu sensibilitate la 11 sau mai mult de 18 specifice de licitație punct site-uri. FM folosit pentru a fi numit fibrozită, dar asta definiție eronată a însemnat o stare inflamatorie a fost prezent, și că nu este cazul. Din cauza dificultății în diagnosticarea FM și asemănările FM a altor boli, multe persoane nu sunt diagnosticate corect, sau diagnosticul nevoie de mult timp și efort. Deoarece FM afectează 2% din populația Statelor Unite, cu o defalcare de 3,4% la femei și 0,5% la bărbați, acest lucru nu este un sindrom rar.

Semne și Simptome

FM pacienți, de obicei, raport care se “doare” și să descrie durerea lor ca junghi, dureri, sau cicălitoare. Se descrie, de asemenea, sentimente de rigiditate, mai ales la trezire. Durere cu palparea este găsit în 11 din 18 puncte specifice care au fost identificate în jurul corpului. FM pacienții pot suferi de oboseala, tulburari de somn, dureri de cap, dureri abdominale, balonare, constipație, diaree, urinare urgență și frecvență, și sensibilitate a pielii. FM pare să apară într-un cerc vicios. Lipsa de somn duce la dureri musculare si oboseala, ceea ce duce la mai puțin de participare în activitatea fizică, ceea ce duce la depresie și alte decondiționate muschii, ceea ce duce la și mai multă durere, ceea ce duce la mai puțin somn.

Sistemul Nervos Central Teoria

Mulți cercetători cred că sistemul nervos central (SNC) joacă un mare rol în dezvoltarea acestui sindrom. Sistemul nervos central este alcătuit din măduva spinării și creier. Ce anchetatorii cred că este un eveniment, fie emoțional sau fizic traumatic, duce la hiperactivitate la nivelul SNC. Această hiperactivitate duce la tulburări de somn, cum ar fi creșterea numărului de treziri găsit în FM pacienți. Hiperactivitatea afectează, de asemenea, raportul de excitator pentru a neurotransmitatorilor inhibitori. Neurotransmițătorii sunt mesageri chimici care comunică între nervii. În FM, acolo pare a fi mai mari concentrații de neurotransmitatori excitatori (cum ar fi Substanța P) și concentrații mai mici de inhibitor neurotransmitatori (cum ar fi serotonina). Acest neregulate raport provoacă dureri de amplificare în FM pacienți. FM pacienților percepția durerii este normal, dar sensibilitatea lor la durere este crescut și toleranța lor față de durere este scăzut. SNC hiperactivitate poate duce apoi la probleme care implică toate sistemele corpului, ceea ce explică aparent fără legătură simptome de FM. Nu există nici un motiv să credem că FM poate avea o componentă genetică.

FM Management

O combinație de medicamente, terapie cognitiv-comportamentală, tehnici de relaxare, exercitii fizice, și educația este recomandat ca tratament pentru FM. Medicamente care ajuta la promovarea somn si relaxare au fost folosite, dar studiile au întâlnit cu rezultate mixte. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene inflamatorii (Ains) nu sunt mai eficace decât placebo și corticosteriod injecții FM face simptomele mai rau. Punctul de declanșare injecții cu ajutorul unui anestezic local poate fi de ajutor, dar doar temporar, iar efectele autorii unui studiu care a arătat simptom îmbunătățirea în continuare a recomandat alte forme de tratament. Doar un singur studiu de înaltă calitate sugerează că real acupunctura este mult mai eficient decât sham acupunctura. Terapia cognitiv-comportamentală, care implică învățarea afectivă strategii de coping, și de reducere a stresului programe s-au dovedit a fi de succes în tratamentul pe termen lung al FM.

Programe de exercitii fizice, care sublinia fitness cardiovascular pare a fi instrumentul pentru a sparge cercul de durere. FM pacienții sunt decondiționate la evitarea exercițiu. Acest lucru poate duce la dureri de scurtat și mușchii strânse. Multi medici recomanda un program echilibrat de flexibilitate, blând consolidarea și aerobic condiționat. Exercițiu ar trebui să fie considerat ca formarea în domeniul sănătății, nu antrenamentului sportiv. Intensitatea și durata ar trebui să înceapă încet, dar devin o parte din FM viata al pacientului. Piscină exerciții sunt un loc bun pentru a începe cu o progresie treptată a terenurilor exerciții. Terapeuti fizice pot ajuta la proiectarea exercitii fizice si de stretching programe. Fundatia Artrita recomandă, de asemenea, de învățare, tehnici de relaxare musculară progresivă, în plus față de exercitii fizice si de stretching.

Vestea Bună

FM nu este o boală în pericol viața, nici nu este fizic deformare. Simptomele nu se obține, de obicei, mai rău și poate fi diminuat cu intervenții adecvate. Deși cercetătorii sunt încă de lucru pe o explicație completă pentru sindromul, progresul avansează rapid. Fără un tratament definitiv pentru fiecare FM pacient, o abordare individualizata si experimentarea cu diferite metode ar trebui să fie utilizate. Într-un studiu de FM pacienții care au mai avut simptome după zece ani de la debut, 66% dintre pacienți au raportat că simptomele lor au fost un pic sau mai mult, 55% au declarat că au simțit bine sau foarte bine, și doar 7% au simțit că au făcut prost. Desigur, educația cu privire la sindromul este primul pas pentru a înțelege și de a începe un program de tratament. Pentru mai multe informații, vizitați Colegiul American de Reumatologie-ul la http://www.rheumatology.org sau Artrita site-ul Fundației la http://www.arthritis.org. Puteți apela Fibromialgie Alliance of America, Inc., (614) 457-4222 și Fibromialgie Rețeaua info line: (520) 290-5508. Un grup de știri dedicat fibromialgie pot fi găsite la alt.med.fibromialgie.

Referințe la cerere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *